Wist je dat er veel noten soorten zijn die eigenlijk niet geclassificeerd zijn als noten. Dit is een interessant feitje om te weten zodra je noten in je dieet wilt plannen. Je hebt beroemde merken zoals Duyvis die je in de supermarkt kan halen; heerlijk. Maar er zijn meerdere manieren om noten te bereiden. Om het spannend te houden kun je noten in een gerecht mengen of juist als snack nuttigen. In dit artikel lees je 3 manieren om voldoende noten binnen te krijgen.

Droog maar lekker

Zoals al aangegeven zijn er veel merken in de supermarkt te krijgen. Deze zijn vaak droog en kun je eten als een snack. Denk hierbij aan een schaaltje noten voor de visite naast het bakje chips. Hierbij kun je origineel zijn door verschillende soorten noten te mengen met elkaar. De duurste noten die bestaan zijn de macadamia noten. Deze zijn in veel vormen te krijgen zoals rauw, geroosterd, gebakken, biologisch of in een mix. Noten droog opeten is vooral minder tijdrovend, want je grijpt gewoon een handje en geniet van elke noot. Houd wel nauw in de gaten of je notenallergie-vrij bent.

Gemengd in een gerecht

Er zijn ook gerechten die vragen om noten als een ingrediënt. Dit is verrukkelijk in de juiste samenstelling. Over het algemeen worden noten vaak gemengd met zuivel of salades. Noten vind je daarnaast ook terug in muesli en cruesli. Gedroogd fruit vind je hier ook vaak in. De bedoeling is dat de perfecte balans gevonden wordt tussen noten, granen en de andere elementen die het gerecht omhoog tillen. Er zijn talloze recepten die gerechten mogelijk maken waarin noten tot hun waarde komen. Een noten recept verrijkt elke proeverij en zorgt voor een leuke, gezellige ervaring om tafel. Een aanrader is ook zeker een soep met noten.

Superfoods voor vakantie

Superfoods zijn kleine voedingsstoffen die je kan mengen met andere ingrediënten. Uiteindelijk kun je deze ook verwerken in een maaltijd. Superfoods staan bekend als reuze voedzaam, wat de naam verklaart. Onder superfoods bestaan poeder, zaden, bessen en pitten. Deze zijn compact en makkelijk mee te nemen. Voor glamping zijn superfoods heel geschikt want hiermee bereid je je eigen maaltijden voor. Lang houdbaar en makkelijk op te bergen in tupperware bakjes. Neem ze mee op reis en je hebt voor de kleinere pauzes een snelle hap. Vervolgens kun je binnen een mum van tijd weer op de weg zijn en route naar de eindbestemming maken.