rolstoelvriendelijke vakantie

Lekker in de zon zitten is de ultieme vorm van vakantie vieren. Dan heb je natuurlijk wel het liefst een Spaanse, Griekse of Turkse zon op je bol en niet de zon die je in je achtertuin vindt. Wanneer je gebonden bent aan een rolstoel kan dat misschien wat lastiger zijn. Deze 5 tips kunnen echter helpen.

1. Goede materialen

Zorg ervoor dat je rolstoel van de hoogste kwaliteit is. Dit maakt het flink gemakkelijker om allerlei plekken te betreden. Denk aan zaken als goede wendbaarheid en rolstoelen die licht in gewicht zijn. Op Rollator.shop vind je heel veel opties op dit gebied. Wees niet bang om kieskeurig te zijn, hoe beter de kwaliteit, hoe beter je vakantie.

2. De juiste bestemming

Doe altijd eerst onderzoek naar de bestemmingen die mogelijk zijn. Er zijn veel toeristisch ingestelde landen waar veel aandacht is besteed aan het geschikt maken van de accommodatie voor mensen die moeilijk ter been zijn en een rolstoel nodig hebben. Zekerheid hebben dat je er terechtkunt is natuurlijk altijd een pluspunt te noemen.

3. De juiste organisatie

Niet alleen de accommodatie is belangrijk, ook de reisorganisatie kan veel goeds doen als het gaat om de ideale zonvakantie. Waarom zou je immers geen gebruikmaken van de expertise die een organisatie heeft op het gebied van rolstoelvakanties in de zon? Zo hoef jij immers minder uitzoekwerk te doen en weet je dat je een perfect verzorgde vakantie krijgt.

4. Niet alleen gaan

Neem iemand mee op vakantie. Wanneer je de zekerheid hebt dat er altijd iemand in de buurt is die je kan helpen, dan zal dit voor veel rust zorgen. Je wilt immers een fijne en ontspannende vakantie hebben. De hulp van iemand die jou kent kan hier dan altijd veel bij helpen.

5. Nederlandse eigenaar

Misschien wel het belangrijkste naast het hebben van goed materiaal is het hebben van voldoende steun. Wanneer je met een rolstoel of rollator op vakantie gaat, dan heb je nu eenmaal meer vragen of andere vragen dan andere vakantiegangers. Dit betekent dus ook dat een vakantielocatie met een Nederlandse eigenaar het een stuk makkelijker voor je maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.