Indonesië

Indonesië is een populaire bestemming onder backpackers. Dit is niet zo gek: het land heeft meer dan 17.000 eilanden en is hierdoor erg veelzijdig. Voor het tropisch regenwoud, fantastische stranden, bergen, vulkanen en uitgestrekte rijstvelden ben je in Indonesië aan het juiste adres. Een rondreis door Indonesië is daarom een fantastisch idee voor je volgende vakantie. Omdat Indonesië uitgestrekt is over een groot oppervlakte, is het voordat je op reis gaat handig om te weten waar je wat kunt vinden. Moet je naar Sumatra voor de natuur of juist om een zonnige strandvakantie te beleven? Waar liggen de mooiste steden van Indonesië? En welke plekken moet je proberen te vermijden tijdens je reis? Ik vertel je graag meer over de backpack spots van Indonesië.

Backpacken in Indonesië: ga naar de Gili Eilanden!

De Gili eilanden bestaan uit drie eilanden, namelijk: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Na Bali, zijn deze eilanden de populairste bestemming voor backpackers. Omdat de eilanden steeds populairder worden, is de rust en authentieke sfeer steeds verder te zoeken. Gelukkig bestaan er ook zogenaamde geheime Gili eilanden. Deze eilanden liggen vlakbij het zuidwesten van Lombok en heten Gili Nanggu, Gili Sudat en Gili Bedis. Weinig mensen hebben hier nog van gehoord en het enige eiland waar je kunt verblijven tijdens de nacht is Gili Nanggu.

Breng een bezoek aan de culturele hoofdstad Yogyakarta

In Yogyakarta ben je wel een paar dagen zoet. Naast het paleis van de sultan van Yogyakarta, kun je eenvoudig een dagtrip maken naar Borobudur. Dit is het grootste en beroemdste boeddhistische heiligdom ter wereld. Het heiligdom ligt midden in het oerwoud en is opgebouwd als een grote stoepa. Omdat deze tempel niet alleen wordt bezocht door toeristen over heel de wereld, maar ook uit Indonesië zelf, kan het erg druk worden. Sta daarom vroeg op en zorg dat je voor de poorten van het park staat als deze om 06:00 uur opengaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.