Ga je binnenkort op vakantie naar Australië? Dan heb je zeker weten een goede keuze gemaakt, want het land heeft veel moois te bieden. Niet voor niets staan een aantal bezienswaardigheden in de UNESCO-werelderfgoedlijst. De voorpret begint eigenlijk al bij de voorbereiding op je reis. Hieronder lees je de 5 ultieme bestemmingen indien je gaat reizen naar Australië, zodat je een prachtige reis kan uitstippelen.

1.)   The Great Barrier Reef

Wist je dat de Great Barrier Reef een van de meest bijzondere bezienswaardigheden ter wereld is? De UNESCO heeft dit gebied in zijn lijst op plek twee opgenomen! En dat is niet voor niets. In dit rifgebied kan je bijvoorbeeld de walvishaai tegenkomen en zie je enorm veel koraal en exotische vissen. Het is een ideale gelegenheid om je duikbrevet te halen. Wil je het gebied maar heel even bezoeken en heb je geen brevet? Dan kan je ook onder begeleiding gaan snorkelen. Je zult je ogen uitkijken!

2.)   Het binnenland van Australië

Alice Springs ligt in het binnenland van Australië en wordt ook wel de hoofdstad van de Outback genoemd. De stad, die het moet hebben van zijn toeristen, is de uitvalsbasis voor bijvoorbeeld Uluru. Uluru is zeker te bezoeken waard, want hier maak je kennis met de Aboriginals. Het is zeker aan te raden om hier in de avond te blijven, want de heelal ziet er prachtig uit. Vergeet niet om een muggenspray en iets te drinken mee te nemen!

3.)   Ontdek Sydney

Sydney is dan wel de grootste stad van het land met meer dan vijf miljoen inwoners, maar het is niet de hoofdstad. Dat is Canberra. Een van de bekendste gebouwen van Australië is het Operahuis. De bovenste delen van het gebouw stellen schelpen voor. In het gebouw worden culturele activiteiten als opera en theater gehouden. Sinds 2007 staat Sydney Opera House op het Werelderfgoedlijst.

De grootste stad van het land heeft meer te bieden! Neem bijvoorbeeld een boottocht vanaf de Circular Quay en ontdek de mooiste plekken van Sydney. Bij de kade vind je heel veel leuke barretjes en restaurantjes.

Ook de stranden van Sydney zijn aan te raden om te bezoeken. Je vind hier ontzettend veel stranden. Zo heb je de populaire Bondi Beach en Manly Beach, waar je goed kan surfen. Indien je de drukte wilt ontwijken is Maroubra Beach een beter optie.

4.)   Whitsunday Islands

Heb je wel eens van de Whitsunday Islands gehoord? Deze eilandengroep bevindt zich ongeveer duizend kilometer van Brisbane vandaan. Whitsunday heeft misschien wel de mooiste stranden van de wereld! De combinatie van witte stranden met het groene natuur maakt de eilandengroep tot een aanrader.

5.)   Tasmanië

Op de bovengenoemde bezienswaardigheden komen veel toeristen op af. Wil je liever de drukte ontwijken? Kies dan bijvoorbeeld voor Tasmanië. Deze eilandengroep wordt door veel backpackers geprezen, onder andere omdat het zuidwestelijke deel van het land tot een van de mooiste natuurgebieden ter wereld behoort.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt als je gaat reizen naar Australië. Een fijne reis toegewenst!