Met het lekkere weer in zicht denken de meeste jongeren maar aan één ding: zomervakantie. Helaas hebben we onze vakantie afgelopen jaar moeten inleveren door de coronacrisis. Ook dit jaar is het nog niet zeker of we wel weer van het buitenlandse zonnetje kunnen gaan genieten. Maar hey, dromen mag toch? Waarschijnlijk heb je het afgelopen jaar genoeg kunnen bijverdienen op je bijbaan. Wij zetten alvast de populairste vakantiebestemmingen voor jongeren op een rijtje. Mochten de grenzen toch opengaan, dan kan jij in ieder geval een snelle beslissing nemen! 

Lloret de Mar

Misschien wel één van de populairste bestemmingen voor jongeren die net hun eindexamen hebben gehaald. Aangezien Lloret niet al te ver van huis ligt, is het mogelijk om hier met een bustocht heen te gaan. Lloret de Mar is dé hotspot aan de Costa Brava. Deze Spaanse bestemming biedt ongelofelijk veel uitgaans- en feestmogelijkheden waar zelfs een hoop Nederlandse artiesten optreden. Daarnaast zijn er genoeg stranden waar jij kunt bijkomen van je kater. Ben jij een echte actieveling? Boek dan een jetski of bananenboot en ontmoet een hoop andere jongeren!

Kos

Een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche zee. Ondanks haar kleine omvang heeft het eiland genoeg te bieden voor jongeren. In Kos-stad vindt je tientallen restaurants, bars en kroegen waar jij ’s avonds een drankje kunt doen, maar er is nog een hoop meer te beleven. Zo kun je met een boottocht naar Bodrum, een Turkse badplaats die slechts 20km verwijderd ligt van Kos. Zo bezoek jij tijdens je vakantie niet één, maar twee landen! Hoewel er veel jongeren op vakantie gaan naar Kos, is dit niet de enige toeristendoelgroep. Ook veel families trekken naar het eiland door de mooie stranden, heldere zee en de rijke cultuur. Als oudere student is Kos dus ook een prima bestemming voor een vakantie.

Albufeira

Albufeira is een populaire badplaats in de Algarve, Portugal. Het is hier het hele jaar door aangenaam, maar in het hoogseizoen is de stad op zijn feestelijkst. De stad beschikt over perfecte stranden, maar ook een hoop historische cultuur. Uiteraard is ook deze bestemming geschikt als feestvakantie, maar misschien wil jij het uitgaan wel combineren met andere uitstapjes. Zo kun je bijvoorbeeld dolfijnen spotten in het wild of met dolfijnen zwemmen in een aquapark. De echte cultuursnuivers kunnen de Romeinse ruïnes van Cerro da Vila of het Kasteel van Paderne bezoeken. 

Zoals je ziet is er voor ieder wat wils. Europa heeft een hoop mooie bestemmingen te bieden, ook voor jongeren. Laten we hopen dat jij jouw jongerenvakantie kunt waarmaken deze zomer! Wil je in de tussentijd nog even doorsparen? Schrijf je dan in bij een uitzendbureau voor de perfecte bijbaan.