Ibiza ultiem beleven

Ben je voor aankomende zomer een vakantie aan het plannen, denk dan ook zeker eens aan Ibiza. Dit eiland van de Balearen is niet voor niks heel populair onder vakantiegangers. Het heeft zo gigantisch veel te bieden dat iedereen een top reis kan boeken naar dit eiland!

Overnachten in Ibiza

Er zijn heel veel manieren om te overnachten op Ibiza, maar een hotel boeken gebeurd nog steeds het meest. Daarnaast zijn er heel veel huizen te huur waar je met je gezin of vriendengroep een week kan vertoeven. Het voordeel hiervan is dat veel villa’s en huizen een eigen zwembad hebben en vaak ook buitenkeukens en barbecues. Een nadeel is wel dat veel van deze huizen in het binnenland liggen en daardoor behoorlijk ver van de stranden en Ibiza Stad.

Auto huren op Ibiza

Een goede oplossing hiervoor is het huren van een auto op Ibiza. Daardoor ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kan je toch naar alle stranden(maar liefst 56) op het eiland en kan je alle mooie bezienswaardigheden verkennen.

Ook veel vakantiegangers die een hotel boeken huren overigens een auto. Dit is eigenlijk wel essentieel om het maximale uit je vakantie naar Ibiza te halen. Hierdoor kan je meer ondernemen op het eiland.

Bezienswaardigheden Ibiza

Veel mensen denken dat Ibiza alleen maar populair is onder party-gangers, maar niets is minder waar. Het eiland heeft zoveel moois te bieden en er zijn heel veel leuke activiteiten te doen. Het eiland heeft heel veel leuke, kleinere, dorpjes die leuk zijn om te bezoeken en hele bijzondere stranden, denk bijvoorbeeld aan Aigua Blanques; het mooiste strand van Ibiza!

Ibiza Stad is een verhaal apart; deze stad is zo leuk dat mensen hier vaak meerdere keren naar terug gaan. Diverse marktjes, leuke tapa’s resaturants, kunst, cultuur en uitgaan zijn de ingrediënten voor een geslaagde avond. Vanuit Ibiza Stad kan gewandeld worden naar Marina Botafoch, de haven van Ibiza. Hier zijn heel veel leuke restaurants, maar ook een club als Lio. Tevens liggen de clubs Heart en Pacha om de hoek.

Verder is er een prachtig uitkijkpunt richting Es Vedra, zijn er diverse natuurgebieden en zijn er ook prachtige grotten op het eiland en kan er gekozen worden om een dagje naar Formentera te gaan. Dit is een klein eiland vlakbij Ibiza wat ook zo zijn eigen charmes heeft. Uiteraard bezoeken veel mensen ook de populaire hippiemarkten op het eiland waar men nog steeds de oude hippiesfeer kan proeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.