De huidige COVID-19 crisis zorgt voor veel financiële onzekerheid. Mensen zijn bang om hun baan kwijt te raken of misschien zijn ze deze al verloren door de huidige omstandigheden. Om deze financiële onzekerheid wat tegen te gaan kan het verstandig zijn om te kijken of je maandelijks wat geld kunt besparen. In deze blog kun je meer lezen over hoe je geld bespaart door gebruik van vervoer van a naar b. Het liefst doe je dit natuurlijk op een manier waarop je zo min mogelijk comfort verliest, maar waarmee je de voordelen wel in je portemonnee zult gaan voelen. Dit zijn een aantal tips om maandelijks minder geld kwijt te zijn aan vervoer.

Zakelijk leasen

Voor wie geregeld een auto nodig heeft is zakelijk leasen een goede manier om geld te besparen. In plaats van dat je eenmalig veel geld uitgeeft aan een auto kun je zo maandelijks bijdragen aan je auto. Zakelijk leasen geeft bovendien veel belastingvoordelen. Al met al is dit dus een goede manier om geld te besparen. Zakelijk leasen kan op diverse manieren, en afhankelijk van het contract zijn er verschillende voordelen voor jouw te behalen. Wanneer je kiest voor een elektrische lease auto komen daar nog eens extra voordelen bij.

Elektrische fiets

Voor wie dagelijks grote afstanden moet afleggen is een elektrische fiets een serieus alternatief van de auto of het openbaar vervoer. Een elektrische fiets bezorgt je niet alleen een dagelijkse hoeveelheid aan beweging, maar is ook nog eens een stuk goedkoper dan benzine of het openbaar vervoer. De accu kun je thuis goedkoop opladen en je spaart hiermee ook nog eens het milieu. Een elektrische fiets gaat lang mee en heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een auto. Bovendien is de aanschafprijs van een fiets een stuk lager dan die van een auto. 

Openbaar vervoer

Voor het openbaar vervoer zijn er diverse mogelijkheden voor het nemen van abonnementen. Of je nu vaak of weinig met de trein, bus of tram reist, een abonnement betaald zich vrijwel altijd terug.  Zo kun je kijken of het voor jou mogelijk is om te reizen buiten de piekuren om, of om juist korting te krijgen op vaste trajecten.

Wanneer je toch snel en droog van a naar b wil komen kun je altijd nog kijken voor een occasion leasen of kopen. Dit is vrijwel altijd goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe auto.