privejet huren

Uren van tevoren aanwezig zijn, bijna geen beenruimte en dan ook nog eens wachten op je koffers? Vliegen is een tijdrovende bezigheid die vaak allesbehalve comfortabel is. Dit kan allemaal veel relaxter als je gebruikt maakt van een prive jet.

Wanneer je vliegt met een privé jet hoef je vaak slechts 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Deze 15 minuten breng je in stijl door in een viplounge. Vervolgens brengt een busje je naar je privé jet, waar je wordt verwelkomt door het personeel. Binnen no time hang je in de lucht en kun je genieten van een heerlijk glaasje champagne en een overvloed aan beenruimte.

Welk prijskaartje hangt er aan deze luxe?

De prijs van het huren van een prive jet hangt voornamelijk af van de grootte van het vliegtuig en de bestemming. Zo is city hoppen binnen Europa aanzienlijk goedkoper dan een intercontinentale vlucht. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld: zakenreis naar Genève voor 6 personen: €11.000,-. Wil je lekker naar de zon met 7 personen naar Malaga? Voor 8 dagen zijn de kosten €32.000,-. Je reist op je eigen tempo in erg veel luxe!

Voordeliger dan je denkt voor de zakenman

Hoewel de prijzen in eerste instantie misschien afschrikken, is het reizen per privé jet voor zakenmensen toch het onderzoeken waard. Wanneer men de totale kosten van een zakenreis bij elkaar optelt, komt men vaak tot de conclusie dat de prijzen niet zover uit elkaar liggen als dat je in eerste instantie zou denken. Tel de kosten van een businessclass ticket, het geld dat iemand in de reistijd had kunnen verdienen voor het bedrijf, de kosten van een huurauto, het lang parkeren bij een vliegveld en de kosten voor een hotel en de maaltijden die gemaakt worden door het niet goed aansluiten van lijnvluchten maar eens bij elkaar op. Dit loopt al gauw aardig in de papieren, zeker als je met meerdere personen reist.

Eigenlijk reuze betaalbaar…

Nu denk je misschien dat deze luxe vorm van vliegen alleen is weggelegd voor zakenmensen en de rijken op deze wereld, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn! Een beetje speurneus vliegt voor een prikkie privé de wereld rond! Het is namelijk zo dat veel prive jets met hun eigenaar naar een bestemming vliegen, maar dat deze niet direct terug vliegt. De jet zou dan leeg weer terug moeten. Deze lege plekken worden te koop aangeboden. Hierbij geldt hoe meer last-minute, hoe goedkoper. Een handige app voor dit soort koopjes is Victor. Deze app geeft een overzicht van beschikbare jets en prijzen naar een bestemming van je keuze. Het grote nadeel is wel dat wanneer de eigenaar de jet wil gebruiken jouw vlucht direct gecanceld wordt.

Bron: First Class Aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published.