vakantie Zakynthos

Op vakantie naar Zakynthos? Zakynthos is een mooi Grieks eiland en ideaal voor iedereen die een zonvakantie wilt combineren met verrassende uitstapjes en gave roadtrips.

Het allermooiste strand van Zakynthos

Het allermooiste strand van Zakynthos is Shipwreck beach. Veel toeristen gaan naar Zakynthos voor dit strand. Het is een verscholen kiezelstrand dat omringd wordt door spectaculaire kalkstenen kliffen. Het water is super blauw en helder en de combinatie met het witte kiezelstrand maakt dit een perfect plaatje. Wat het strand nog bijzonderder maakt is dat er jaren geleden een vrachtschip strandde en dit wrak en nog steeds ligt. Het strand is ook per boot bereikbaar maar het mooiste uitzicht heb je van bovenaf.

Spot schildpadden

De zuidkust van Zakynthos is een belangrijke broedplaats voor de Caretta-Caretta schildpad. Door de mens worden deze broedplaatsen bedreigd en worden er helaas steeds minder schildpadden geboren. Bezoek de schildpadden stranden en het Turtle Rescue Centre vlakbij Gerakas beach. Hier leer je over het broedproces en zie je de schildpadden zelf.

Ga uitgebreid uiteten

Ontdek de Griekse keuken en geniet van o.a. van de Griekse salades, tzatziki, mezzes, moussaka en feta. Als je geen fan bent van de Griekse recepten dan kom je op Zakynthos ook aan je trekken. Of je nu gaat voor een sjiek mediterraan restaurant, een authentieke taverna of een hippe beachclub: genieten van al die fijne restaurants is zeker iets wat je moet doen op Zakynthos.

Huur een auto

Een auto huren Zakynthos is zeker de allerbeste tip voor Zakynthos. Zo kan je tijdens je vakantie gemakkelijk langs alle hoogte punten van het eiland rijden. Als je het te duur vindt om een auto te huren kun je er ook voor kiezen om de auto een paar dagen te huren in plaats van de hele vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.