Lees hier informatie over vakantie in eigen land. Het kan aantrekkelijk zijn om tijdens de vakantieperiode in Nederland te blijven. Als je hoog en droog op de zandgronden woont, dan is het leuk om naar een waddeneiland te gaan, en als je aan de kust woont met de caravan of camper naar de Hoge Veluwe. Je bent dan nog steeds in je eigen land waar ze de taal spreken die gewoon voor je is, maar toch echt op vakantie dankzij een totaal andere omgeving. In deze blog enkele tips, en wat erbij komt kijken.

Verzekeringen

Een groot voordeel van een vakantie in eigen land is dat het zo makkelijk en voordelig gaat met de verzekeringen. Als je een doorlopende reisverzekering hebt, dit omdat je vaak op vakantie gaat, dan dekt de polis ook als je met de caravan of camper in eigen land bent. Als je geen doorlopende reisverzekering hebt, dan wel het advies om een kortlopende reisverzekering af te sluiten, maar de voordeligste polis is voldoende. Eventuele ziektekosten hoeven niet apart verzekerd te worden, en dit omdat de zorgverzekering die kosten dekt. Via Totaalbesparen.com kun je een doorlopende reisverzekering vergelijken

De hele check

Evenals met reizen naar het buitenland is het van belang dat alles tiptop in orde is. Een veelgemaakte vergissing is dat toeristen bij een reisje in eigen land het niet zo nauwkeurig nemen. Voor een wintersportvakantie laten ze vooraf de auto in de garage nakijken, of laten ze de auto zelfs een extra onderhoudsbeurtje geven, maar voor een reisje binnen Nederland lijkt dat niet nodig. Dat is fout gedacht. Ook voor een rit van Brabant naar Drenthe met de caravan of camper is het belangrijk dat alles nagezien en goed onderhouden is. Laat dus niets aan toeval over, en doe de hele check.

Plannen

Nederland is niet zo groot. Tips zoals, twee uren rijden en dan een half uur rust met wat oefeningen uit de gymnastiek en weer verder, zal niet zo hard nodig zijn. Er is een kans dat de reis niet eens twee uren is. Mocht het wel over de twee uren gaan, dan wordt het maar één stop, want na vier uren rijden ben je het hele land door. Toch is er bij een reis met de caravan of camper zeker sprake van planning, maar dat meer in de context van het vermijden van files. Nu hangt het er vanaf waar de reis begint. Als het in de randstad begint, dan pas om negen uur ’s ochtends van huis. Als je op een ander punt begint, plan je reis goed.

Goede reis

Bij het plannen om files te vermijden kan het leuk zijn om gelijk een mooie route uit te stippelen. Nederland is een prachtig land, maar vanaf de snelweg zien we er zo weinig van. Het plannen van een reis gaat heel goed online. Vaak is er een keuze tussen de snelste route, de kortste route, en met een beetje zoeken de mooiste route. Verdiep je daarin, en neem wat bezienswaardigheden mee op de route.

Bron: https://www.totaalbesparen.com/caravanverzekering/vergelijken