De zomer is het meest vreugdevolle seizoen voor veel kinderen. Het is het beste weer voor ieder kind om lekker met water te spelen en te genieten van alle buitenspeelactiviteiten, inclusief zwemmen. Het is nog leuker als het zwembad een glijbaan heeft, vooral met extra speelgoed in alle collecties. Daarom hebben succesvolle recreatiebaden een peuterglijbaan geïnstalleerd. Er zijn zoveel opties mogelijk dat de keuze overweldigend kan zijn. Hoe kies je nu de beste peuterglijbaan voor een recreatiebad?

Welke opties voor peuterglijbanen zijn er?

Opties voor peuterglijbanen in een recreatiebad zijn er te over. Er is een breed scala aan afmetingen, waardoor je er zelfs verschillende kunt plaatsen. Als het peuterbad aan de kleine kant is, houd je het echter beter bij één glijbaan, met het oog op de veiligheid. Je wilt immers voorkomt dat kinderen tegen elkaar op botsen. Veel van de innovatieve waterglijbaanontwerpen die beschikbaar zijn, hebben een aantal verschillende functies zoals geïntegreerde luchtpompen en basketbalnetten om de zomerse waterpret in de buitenlucht compleet te maken. Sommige zijn ook speciaal ontworpen waterglijbanen die zelfs geschikt zijn voor gebruik in combinatie met bovengrondse of ingegraven zwembaden voor een dubbele dosis buitenwaterplezier. Als je een glijbaan voor een buitenbad wilt aanschaffen, kies dan een model dat goed tegen bestand is tegen alle elementen.

Waar houd je rekening mee?

Om te beginnen kun je vandaag online de opties voor peuterglijbanen in een recreatiebad bekijken. Je kunt ze selecteren op leeftijd – voor wat oudere kinderen, baby’s en peuters – en het geschikte waterpeil. Permanente buiteninstallaties zullen kinderen jarenlang plezier bieden, vooral als je ze goed onderhoudt. Zorg ervoor dat de glijbanen ’s winters afgedekt zijn als het een buitenzwembad betreft, zodat de elementen het niet kunnen beschadigen. Let ook op het trappetje van de glijbaan. Heeft deze scherpe randen en hoeken? Biedt het voldoende grip, ook als het glad is?

Kies voor een leuk thema!

Waterglijbanen komen in verschillende maten, vormen, zwembadthema’s en ontwerpen die geschikt zijn voor elk zwembad. Een glijbaan in de vorm van een octopus, vis, dolfijn of walrus, maken het, dankzij de rijke fantasie van kinderen, nog leuker voor peuters om het zwembad in te glijden. Ga voor een rechte glijbaan of juist een met een bocht. Heb je genoeg ruimte? Ga dan voor beide! De peuterglijbanen zijn in verschillende posities in het zwembad toepasbaar, waardoor je het zwembad naar wens kunt indelen om een zwemparadijs te creëren. Alle peuterglijbanen zijn gecertificeerd volgens de Europese normen voor de veiligheid van kinderen en ouders.