Vroeger ging je naar een gespecialiseerde om een koffer te kopen. Maar dat was voor de tijd dat mensen steeds vaker op reis gingen. Reizen was iets exclusiefs en daarvoor ging je op zoek naar een speciaal product. Nu het heel gewoon is om jaarlijks meerdere reizen in binnen- en buitenland te maken, is de koffer een product geworden dat iedereen nodig heeft en dat je op veel verschillende plekken kunt kopen. Je kunt kiezen nog steeds kiezen voor de gespecialiseerde winkel, maar je vindt koffers ook in verschillende warenhuizen. En sinds een aantal jaren kun je voor al je verschillende koffers ook online terecht.

 

Koffer kopen in speciaalzaak

Het woord zegt het eigenlijk al: speciaalzaak, als je op zoek bent naar iets zeer specifieks, dan kun je het best naar een gespecialiseerde winkel. Je vindt er wellicht precies die koffer die je in gedachten had, of hij kan voor je op maat worden gemaakt. Het nadeel is dat hier wel een prijskaartje aan hangt. Ben je op zoek naar een ‘normale’ koffer, dan loont een bezoek aan de speciaalzaak niet.

 

Koffer kopen in Warenhuis

Er zijn verschillende grote winkelketens die allerlei spullen verkopen en ook koffers in het assortiment hebben. Dit kan voordelig zijn als je niet veel eisen stelt aan je koffer en er snel één nodig hebt. De verkopers in een warenhuis zijn meestal geen expert en het aanbod is meestal niet erg breed.

 

Koffer online kopen

Ook koffers worden steeds vaker online gekocht, bijvoorbeeld bij Coolblue. Het assortiment koffers is erg breed. Daarbij is er voldoende informatie voor handen om je goed te informeren over de verschillende modellen en de voor- en nadelen ervan. Online vind je vrijwel altijd de koffer die het best past bij jou en jouw reisgewoontes.