Zakynthos: het pareltje van Europa!

De vakantietijd is voor iedereen een van de hoogtepunten van het jaar. We werken er het hele jaar voor en wanneer het dan eindelijk tijd is om op vakantie te gaan dan vliegt de tijd voorbij. Belangrijk is daarom om er voor te zorgen dat wanneer we op vakantie gaan, we er dan ook maximaal van genieten. Kies daarvoor de beste bestemming. Zakynthos is een bestemming die voor iedereen onvergetelijk zal zijn!

Een bestemming voor iedere type reiziger

Kortweg kan er gezegd worden dat Zakynthos het allemaal heeft. De prachtige stranden, het levendige uitgaansleven, de mooie natuur, activiteiten en nog veel meer. Zakynthos kent een zeer grote diversiteit en daarom is er voor iedereen wel wat te beleven tijdens een vakantie op dit Griekse eiland. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De perfecte plek voor een heerlijke zonvakantie

De stranden noemden we net al, maar de prachtige stranden zorgen ervoor dat het dé plek is om heerlijk op een van de stranden te liggen. Het bekendste van alle stranden op Zakynthos, en misschien wel van heel Europa, is Navagio Beach. Dit is het strand dat ook wel wordt aangeduid als Shipwreck Beach. Midden in het strand ligt een oud scheepswrak, maar misschien wel nog mooie zijn de prachtige rotsen die achter het strand zijn gelegen. Andere bekende stranden zijn Banana Beach, Little Xigia en Makris Gialos beach. 

De prachtige bezienswaardigen

Maak je zonvakantie wat diverser door het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden op het eiland. Navagio Beach staat natuurlijk bovenaan het lijstje, maar naast stranden is er nog meer. Zakynthos-stad is op zich al een bezienswaardigheid, met een prachtige haven die je gezien moet hebben. Andere bezienswaardigheden is het eilandje Marathonissi waar je de Caretta Caretta schildpadden, het traditionele bergdorpje Keri of de prachtige Blauwe grotten Kaap Skinari.

Ontdek alles over Zakynthos

Het bovenstaande is slechts een tipje van de sluier over Zakynthos. Er is natuurlijk nog veel meer op het eiland te ontdekken. Nog meer over dit prachtige Griekse eiland lees je bijvoorbeeld op Europa-Vakanties.nl of op Griekenland.net.

Zakynthos heeft namelijk ook een prachtig uitgaansleven en er zijn meerdere gezellige badplaatsen om te verblijven tijdens je vakantie. Bekende badplaatsen op het eiland zijn Laganas, Argassi, Agios Sostis of Vassilikos.