Zomervakantie…En waar gaan we dit jaar naartoe? Een vraag die velen van ons zich al stelden. Waarschijnlijk al ver voordat we geconfronteerd werden met de wereldwijde Coronapandemie, die onze reisplannen als sneeuw voor de zon lieten verdwijnen. Maar gelukkig ontstaat er weer een beetje ruimte in onze toeristische vrijheid. En iedere versoepeling wordt gretig aangegrepen om alle vakantiesites af te speuren. Het blijft lastig, want waar mogen we heen, waar wíllen we heen en vooral, waar dúrven we heen? Je kunt natuurlijk de zomer ook gewoon in Nederland doorbrengen. Ondanks de beperkte mogelijkheden om weer een vliegreis te boeken, zullen velen van ons zich nog wel een keer bedenken. Je wilt toch niet vast komen te zitten in een hotel of op een vliegveld, vanwege een herhaalde Corona uitbraak? Nee, die beelden staan ons nog te vers op het netvlies gebrand.

Binnen Europa op vakantie

Binnen Europa is er in ieder geval alweer veel mogelijk. De zogenaamde Schengenlanden zijn voor inwoners van Europa weer vrij om door te reizen. En is jouw eerste gedachte dat het binnen Europa schort aan voldoende zon, zee en strand, dan kon je er nog wel eens naast zitten. Want heb je, naast de zonovergoten Costa’s aan de Middelandse Zee en de mooiste stranden van Griekenland al eens gedacht aan de prachtige bosrijke merengebieden in het Oost Europese Slovenië, Bulgarije of Hongarije? Door het stabiele landklimaat in deze streken zijn de zomers doorgaans heerlijk warm en zwoel. Het water van de meren biedt een aangename verkoeling. De omgeving is groen en nodigt uit tot vele sportieve activiteiten. Culinair valt er van alles te ontdekken voor een zeer betaalbaar budget. Bovendien zijn de reisafstanden goed te overzien.

Raadpleeg het Ministerie van Buitenlandse zaken

Mocht je twijfelen over de veiligheid van je bestemming in Coronatijd, dan is het raadzaam de informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden. Dagelijks wordt de actuele stand van zaken op de website aangepast. Het lijkt er op dat we ons niet de hele zomer hoeven te vermaken op ons balkon of in de achtertuin. Een heerlijke zonvakantie in het buitenland behoort binnen afzienbare tijd gelukkig weer tot de mogelijkheden. Voor een vakantie die bij je past, kun je je natuurlijk laten adviseren door je favoriete reisorganisatie. En het genieten van de vakantievoorpret kan weer beginnen!