Voor veel mensen een lang gekoesterde droom en prominent aanwezig op de persoonlijke bucket list: backpacken in Nieuw-Zeeland. Nieuw Zeeland is zo’n beetje de verste vakantiebestemming vanuit Nederland. Alleen al dit feit veroorzaakt de nodige aantrekkingskracht. Als je de ervaring van een echt verre reis wilt opdoen, dan is een reis naar Nieuw-Zeeland top of the bill. Backpacken zorgt voor nog een extra dimensie: je ziet veel van het schitterende land en je introduceert een mate van onvoorspelbaarheid en avontuur. Backpacken is veel leuker en leerzamer dan met een gezelschap in een bus het door het land rijden. Zeker als je jong bent, kun je veel ervaring opdoen door te backpacken. Waar slaap je, wat kost het, welke plaatsen wil je het liefst bezoeken? Als backpacker bepaal je dat zelf!

Voorbereiden op de lange vakantie

Backpacken geeft je veel vrijheid in hoe je je reis wilt indelen, maar je zult toch ook wel de nodige voorbereidingen moeten treffen. Neem alleen de reis naar Nieuw-Zeeland. Dit is al een onderneming op zichzelf. Het is niet aan te raden om als eerste vliegreis meteen naar Nieuw-Zeeland te gaan. Het is beter om eerst wat ervaring op te doen op kortere reizen. Je zult merken dat als je wat meer reiservaring hebt, je veel relaxter een lange reis onderneemt. Het is ook verstandig om in grote lijnen je reis door het land te plannen. Niet te veel in detail, dat los je ter plaatse allemaal wel op!

Schitterende ervaring voor het leven

Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn schitterende landschappen. In Lord of the Rings ziet het er al adembenemend uit, laat staan als je het met eigen ogen hebt gezien.

Backpacken in Nieuw-Zeeland zorgt gegarandeerd voor een ervaring voor het leven. Mocht je nog meer informatie willen ontvangen voordat je de keuze maakt voor deze vakantie? Dan is het zeker een aanrader om online verhalen van medereizigers te lezen over hun tijd in het buitenland. Vaak worden deze vakantieverhalen voorzien van diverse prachtige foto’s. Hierdoor weet je zeker of het wel of niet iets voor je is.

Bron: Holidaytalk.nl