Samenzijn met de familie, vrienden maken, geweldige ontdekkingen, spelletjes spelen, van de natuur genieten, nieuwe ervaringen opdoen, het waterpark verkennen. Dit is wat de 85 kindercampings in Frankrijk te bieden hebben. Op deze campings zijn er gevarieerde animatieprogramma’s voor uw kinderen, met aandacht voor de natuur. Meestal zijn de activiteiten gratis en alle kinderen zijn welkom. Dankzij de kinderclub en baby club kunnen de ouders rustig genieten van hun vrije momenten, de kleintjes amuseren zich in een veilige omgeving. Aan u om de ideale kindercamping voor uw kinderen te kiezen, naargelang uw smaak en uw wensen met waterpark, langs het water, met een familiale sfeer. In dit artikel bespreken we enkele populaire plekken voor het huren van een vakantiehuisje in Frankrijk.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is de diepste en meest spectaculaire canyon van Europa. Hier stroomt de Durance van Castellane tot aan Lac de Sainte Croix bij Moustier Sainte Marie. U kunt een deel van de Gorges afdalen met een kano. Via enkele paden (Imut, Martel) kunt u afdalen tot op de bodem van de kloof. U moet hierbij wel opletten, want deze routes zijn soms duizelingwekkend en vereisen een uitstekende conditie en de juiste uitrusting. De familie zal dit moment nooit vergeten!

  • Kindercampings met directe toegang tot de zee: Er liggen niet zoveel campings aan het water langs de Côte d’Azur… Wij stellen u 3 geweldige campings voor met directe toegang tot de zee. Dichtbij Hyères (tegenover Ile du Levant en Ile de Porquerolles): Camp du domaine, Camping Le Pansard.
  • Kinderanimatie: Camping Esterel Caravaning verwelkomt van harte de allerkleinsten en behandelt ze als prinsen en prinsessen: de Baby Club ontvangt, gratis buiten het seizoen, in hun mini-dorpje, uw kinderen van 4 maanden tot 3 jaar. Bij deze ervaren crèche kunnen uw kinderen zich uitleven en buiten spelen, deelnemen aan de georganiseerde activiteiten, de nodige rust opdoen tijdens een dutje. Hetzelfde concept wordt toegepast met de Pyjama Club (12€/uur) voor kinderen van 4 maanden tot 5 jaar. Deze laatste opvangmogelijkheid geeft u de gelegenheid voor een romantisch onderonsje of een gezellig avondje uit met de vrienden, en dit van 19u tot 1u ‘s nachts.

Kindercamping of charme camping?

Cavalaire-sur-mer is een kleine badplaats tussen Saint-Tropez en La Presqu’ile de Giens. De Camping Cros de Mouton is de ideale bestemming voor het verkennen van de regio en het genieten van de stranden. Vence is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Domaine de la Bergerie is een familiecamping gelegen in een bosrijk gebied op een domein van 13 ha. Deze camping is niet alleen een paradijs voor vogels en eekhoorns, maar dit zal het vast en zeker ook zijn voor uw kinderen. Dit is ook een hele mooie vakantiebestemming voor de voorjaarsvakantie. Tijdens de voorjaarsvakantie in April/Mei is het weer al erg aangenaam.

La Camargue

Een vakantie in Camargue zit vol avontuur! Met de hele familie hebben we de fauna en flora van de moerassen van Viqueirat ontdekt. Daarna hebben we een ritje op een paard gemaakt om van dichtbij de roze flamingo’s en stieren in de natuur te bekijken. ‘s Avonds zijn we in Arles nog gaan kijken naar een gevecht van gladiatoren in het Romeinse amfitheater!

  • Het strand van L’espiguette: 18 km zandstrand: een ideaal strand om te wandelen met uw 2 kleinkinderen van 4 en 7 jaar. Espiguette is een bewaarde natuurlijke plaats om te ontdekken (vogels en wilde bloemen). Onze kleinkinderen hebben heerlijk gezwommen en in de duinen gespeeld!
  • Snorkelen in Parc Marin de la Côte Bleue: Ontdek de fauna en flora van de kleine ondiepe wateren tijdens een begeleide rondleiding (gratis) van 45 min tot 1u met zwemvliezen, duikbril en snorkels. Bezoek vooral het centrale deel van het zeereservaat van Carry-le-Rouet, dit is niet alleen interessant voor volwassenen, maar ook kinderen vanaf 8 jaar zullen hier graag rondkijken. Kinderen tussen 8 en 12 jaar moeten wel vergezeld worden van een volwassene (in het water). Bekijk de campings met directe toegang tot het strand langs de kust van de Middellandse Zee: Camping Le Mas, Flower camping Marius.

De Pont du Gard

De pont du Gard werd bijna 2000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen. Deze brug is een aquaduct die het mogelijk maakte om water naar de stad Nîmes te brengen. Vandaag is het een trekpleister voor toeristen. Er is een museum ingericht waar u alle verklaringen over dit unieke monument kunt bekijken. Op 200m van de brug is een speciaal gedeelte waar u kunt zwemmen, en extra lang kunt genieten van het prachtige uitzicht op de brug in het frisse water van de rivier! De campings dichtbij Anduze: Camping de l’Arche, Camping La Pommeraie, Camping Les Cascades (30 min), Château de Boisson (30 min).