louvre parijs

Een bezoek aan de hoofdstad van Frankrijk staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Naast de voetbalclub Paris Saint-Germain biedt de stad nog zo veel meer moois. In dit blog lichten we 9 hotspots toe in deze schitterende stad!

1. Het Louvre

Het Louvre is een museum in hartje Parijs. Het is het bekendste en best bezochte museum van Parijs. Met als kroonjuweel de wereldberoemde Mona Lisa. Het is tevens het beroemdste stuk van Leonardo da Vinci. Zorg ervoor dat je van tevoren je ticket(s) voor het Louvre bemachtigd, zodat je de rij simpel voorbij loopt!

2. De Eiffeltoren

Het boegbeeld van de stad Parijs, de Eiffeltoren. De toren trekt jaarlijks zo’n zes miljoen bezoekers en is daarmee het best bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk. Je kunt via de lift de top van de Eiffeltoren bereiken. Je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht over de stad.

3. Grevin Wax museum

Het 450 wassenbeelden tellende museum herbergt allerlei Franse en Internationale bekende personen. Zo vind je er wassenbeelden van Stromae, Charles Aznavour, George Clooney en Brad Pitt. Het museum bestaat al sinds 1882 en is daarmee het oudste wassenbeeldenmuseum van de wereld. Je vindt hier onder meer ook een wassenbeeld van Zlatan Ibrahimovic, Kylian Mbappe en Cristiano Ronaldo!

4. De Seine

Wanneer je een bezoek brengt Parijs zorg dan zeker weten dat je een rondvaart doet over de Seine. De enorme rivier die dwars door Parijs loopt laat de stad vanuit een heel ander perspectief zien. Laat je betoveren door de schitterende bruggen, musea en architectonische meesterwerken die de stad rijk is.

5. Arc de Triomphe

In het 8e arrondissement vind je het Arc de Triomphe. Het bouwwerk bevindt zich op de Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst 12 straten samen en is hiermee één van de drukste punten in Parijs. Na de Eerste Wereldoorlog werd de triomfboog omgedoopt tot nagedachtenis aan de gevallen soldaten in de oorlog.

6. Canal Saint-Martin

Veel toeristen gaan aan de Seine zitten om een drankje te drinken en een hapje te eten. Locals en jongeren uit de Franse stad gaan echter liever naar de Canal Saint-Martin. Hier ontvluchten zij de drukte van het toerisme en zitten tot in de laatste uurtjes wijn te drinken aan de kant van de Saint-Martin.

7. Sacré-Coeur

Hooggelegen op de Montmartre vind je de Basilique du Sacré-Coeur. De fel witte kerk is te bereiken door de 222-treden tellende trap te beklimmen. Ook is de Funiculaire de Montmartre, een kabelbaan, een mogelijkheid om de kerk te bereiken. Het uitzicht over Parijs vanaf de Sacré-Coeur is werkelijk fantastisch en een echte aanrader!

8. Paris Saint-Germain

Wanneer je deze mooie stad bezoekt en je ook maar een klein beetje voetbalgek bent, ga dan zeker langs Paris Saint-Germain. De club heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd en behoort inmiddels tot de absolute wereldtop. Met sterren als Neymar, Kylian Mbappé en Edinson Cavani speelt de ploeg geweldig voetbal. Speelt PSG niet thuis tijdens je verblijf? Boek dan tenminste een stadiontour door het mooie stadion en laat je rondleiden.Je voetbalreis naar Paris Saint Germain boek je eenvoudig achter je eigen computer bij een van de voetbalreisbureau van Nederland.

9. Disneyland Paris

Het resort van Euro Disney en tevens pretpark is gevestigd in Marne-la-vallée, een voorstad van Parijs. Het wereldberoemde pretpark is geschikt voor alle leeftijden. Het bestaat uit twee attractieparken, zeven hotels en een winkelstraat. De twee themaparken zijn het Disneyland Park en het Walt Disney studios Park. Het park werd in 2017 nog door maar liefst 13,5 miljoen bezoekers bezocht!

Zoek je nog een verblijf in de buurt van Parijs?

Zie jij een weekendje Parijs of een uitstapje naar één van de bovenstaande bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Frankrijk wel zitten? Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Maisonne.nl heeft een ruim aanbod aan prachtige en unieke vakantiehuisjes in Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.