teambuilding

Goed idee van de baas om aan een personeelsuitje in Brabant te doen. Die ene van de administratie speelt al jaren de baas over zijn collega’s terwijl dat niet zou moeten. Hij is niks meer dan een ander, al denkt ie zelf van wel. Die van de postkamer zou wel eens een tandje harder mogen lopen, zodat de post vóór vijf uur bij iedereen op het bureau ligt.

Wat weet je eigenlijk van je collega’s of sterker: wat zou je willen weten van ze. Zijn het toevallige passanten of heb je zoveel hart voor de zaak dat je samen met hen een nóg groter succes van de zaak zou willen maken? Het verplichte praatje aan de koffieautomaat nodigt niet echt uit om je te verdiepen in iemands leven en vrienden heb je thuis genoeg. Of toch niet? De baas heeft het goed gezien, waarschijnlijk. Door een rondje teambuilding kunnen de resultaten wel eens positief beïnvloed worden.

Dus op een doordeweekse dag met z’n allen naar een Outdoorcentrum als personeelsuitje in tilburg. Samen aan een vlot bouwen of tokkelend langs een hoogteparcours. Nu leer je de waaghalzen pas echt kennen. Nooit geweten dat die collega die normaal achter een plant verscholen zit, zó grappig uit de hoek kan komen en dat die stille uit de werkplaats zoveel technisch inzicht heeft. Blijkt die van de administratie gewoon een erg ambiteuze medewerker die zijn collega’s wil uitdagen en loopt ‘zij van de post’ niet zo hard omdat haar heup versleten is. Dat had je nooit geweten zonder deze inspannende en ontspannen dag.

Je hebt geen erg in de tijd, zo hard vliegt die om. Je ziet de kartrekkers zich van de volgers onderscheiden en uit frustratie of plezier ontstaan nieuwe bondjes. Waar de eerste minuten nog onwennig om elkaar heen gedraaid wordt, heeft ineens iedereen het besef dat er pas ‘garen op de klos’ komt als er samengewerkt gaat worden.

Na afloop bij de barbecue en het drankje, is iedereen het erover eens: deze teambuilding was nodig, leerzaam en vooral ontzettend gezellig. Er zijn echte gesprekken ontstaan, verbindingen gelegd en de motivatie is weer helemaal terug. Wát een geluk dat er een overnachting aan deze teambuilding verbonden is, hoef je geen rekening te houden met een glaasje meer of minder gezelligheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.