Stranden van Spanje

Spanje is nog steeds een van de meest populaire bestemmingen voor een zomervakantie van Nederlanders. Het Zuid-Europese land staat vooral bekend om zijn warmte en prachtige stranden. In deze tekst gaan wij kijken wat de populairste stranden zijn in Spanje en waarom deze stranden zo populair zijn. De stranden zijn geïnspireerd door vakantie ervaring en travel updates van verschillende sites.

Vakantieland Spanje

Voor een strandvakantie ben je in Spanje nog steeds aan het juiste adres. Er zijn een hoop stranden en daarnaast heeft Spanje ook nog een aantal eilanden. De hoofdstad van Spanje is Madrid. Een ontzettend populaire stad in Spanje is Barcelona. Ook Barcelona ligt aan het strand. Spanje bezit voor ieder wat wils. Voor de mensen die tot rust willen komen zijn er kilometers lange stranden en voor de mensen die graag dingen bezoeken zijn er prachtige gebouwen en plekken om te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prachtige stad Barcelona. Je kan natuurlijk ook een voetbalreis naar Barcelona boeken. In deze tekst gaan we ons focussen op een aantal stranden.

De mooiste stranden van Spanje

Een van de mooiste stranden in Spanje ligt op het eiland Fuerteventura. Dit eiland is onderdeel van de Canarische eilanden en hoort dus bij Spanje. Op Fuerteventura vind je een prachtig tropisch strand met een blauwe zee.

Een ander populair strand is Cala Xarraca op het eiland Ibiza. Ibiza staat natuurlijk vooral bekend om zijn feestjes en wordt ook wel een feesteiland genoemd, maar daarnaast bezit het ook prachtige gebieden zoals het Cala Xarraca strand. Naast het prachtige zand is er ook nog eens kristal helder water.

Playa los Muerta, ofwel het strand van de doden, is ook een prachtig strand op Spanje. Door mensen met vakantie ervaring uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Spanje en dat is ook logisch. Het is een breed strand dat nog niet erg bekend is onder toeristen en daarom vrij rustig. Het is wel een stukje wandelen vanaf de parkeerplaats, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.

Het mooiste strand van Spanje, volgens verschillende travel updates, is toch wel op het eiland Formentera. Formentera wordt ook wel gezien als zusje van Ibiza en dat blijkt ook uit zijn prachtige stranden. Een absolute aanrader dus wanneer je houdt van een prachtig wit strand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.