Wat ik zelf zo fantastisch aan Sri Lanka vond is de
plaatselijke bevolking. Als ik terugdenk aan mijn reis, denk ik aan de
gastvrijheid van deze mensen. Overal werd je vriendelijk ontvangen en was je
welkom voor een kopje zwarte thee. Naast de positieve ervaring met de locals,
heeft Sri Lanka veel fantastische bezienswaardigheden. De leukste en mooiste
heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Beklim de Sigiraya Rots als je rondreist in Sri Lanka

Als je gaat rondreizen door Sri Lanka is het een must om de Sigiraya Rots, ook wel bekend als de Leeuwenrots, te bezoeken. In de vroege ochtend (07:00 uur) begon ik aan de 1,5 uur durende klim naar boven. Door de smalle en steile traptreden, was dit een hele klus en zeker een goede workout! Eenmaal bovengekomen denk je niet meer aan je bezweten lichaam en pijnlijke kuiten want het uitzicht is fenomenaal! Klinkt misschien overdreven, maar dat is het niet! Je kijkt namelijk uit over een uitgestrekte groene vlakte waar ooit het paleis van koning Kasyapa heeft gestaan.

De gouden rotstempel van Dambulla

Deze tempel is al meer dan 22 eeuwen een heilig bedevaartsoord en is het best bewaarde grottencomplex van het land. Er zijn vooral heel veel Boeddha’s te zien. Zo kun je op zoek gaan naar de 15 meter lange, liggende Boeddha en vind je in een van de grotten allerlei verschillende Boeddha beelden. Omdat de gouden tempel op zo’n 160 meter hoog ligt, moet je aardig wat klimmen tot je de top bereikt. Eenmaal hier aangekomen vond ik het wel een bijzondere gewaarwording. Vooral de Boeddha van 30 meter hoog was de klim zeker waard!

De mooiste treinreis ter wereld door de felgroene theeplantages

De treinreis van Ella naar Kandy was voor mij het hoogtepunt van mijn rondreis door Sri Lanka. Tijdens deze treinreis rijdt je door de golvende heuvels met felgroene theeplantages en hoge bergen. De treinreis duurde 7 uur, maar ik heb er elk moment van genoten. Je komt langs schattige dorpjes en steden, maar kunt ook genieten van de prachtige natuur. Wat ik ook super leuk vond aan deze treinreis is het contact met de locals. Er wordt eten uitgedeeld en net als in de andere Aziatische landen moeten mijn zusje en ik weer een paar keer op de foto. Blijft gek, al die mensen die foto’s van je maken! Om al deze ‘publiciteit’ even te ontvluchten, steek ik mijn hoofd uit het raam en geniet van deze ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.