Ga je dit jaar toch nog op vakantie? Zoals het nu lijkt kunnen we met z’n allen de zon opzoeken in Europa. Staat er een reis naar Spanje, Frankrijk of Italië op de planning? Als je je een beetje wegwijs wilt maken in deze landen, kan het helpen om de taal te leren. Natuurlijk hoef je niet vloeiend Spaans, Frans of Italiaans te spreken, maar het is altijd handig als je de basiswoorden kent. Wij geven je drie handige tips voor het leren van een nieuwe taal tijdens je vakantie. 

Doe research

Voordat je op vakantie gaat, raden we je aan om research te doen. Op het internet is heel veel informatie te vinden over verschillende talen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een basis checklist Frans of Spaans. Probeer deze woorden uit je hoofd te leren en maak een paar makkelijke zinnetjes. Daarnaast zul je ook naar de grammatica moeten kijken om de taal goed te gaan spreken. 

Wil je graag een stok achter de deur hebben? Je kunt er ook voor kiezen om een cursus Frans of een andere taalcursus te volgen. Dit kan in veel gevallen online en zo leer je in een korte tijd de basisonderdelen voor je reis. 

Installeer een app

Naast artikelen op het internet zijn er tegenwoordig tientallen apps die je kunnen helpen bij het leren van een nieuwe taal. En het leuke is: de meeste taal-apps zijn ook nog eens gratis! Applicaties als Duolingo bieden je cursussen op beginnersniveau. Zo leer je een aantal basiswoorden en zinnen, maar kun je ook chatten om gesprekken te oefenen. Je kunt er zo’n 25 talen mee leren. Wil je je Engels wat opfrissen? Dan is er ook een cursus Engels voor beginners die je gemakkelijk en snel kunt volgen. 

Breng je kennis in praktijk

Nu je thuis de nodige kennis hebt opgedaan, is het tijd voor het echte werk. Waar kun je Frans nu beter leren dan in Frankrijk? Als je vakantie is begonnen, kun je de geleerde woordjes en zinnen in het echt gaan spreken. Begin een gesprek met de bakker of spreek iemand aan in de supermarkt. We snappen dat dit in het begin een beetje onwennig of raar is, maar je zult zien dat het na een tijdje steeds makkelijker wordt. We kunnen alleen maar zeggen: oefenen, oefenen, oefenen. Na een aantal gesprekken heb je de taal al een stuk beter onder de knie.