In deze tijden van hectiek en intensiteit is stilte op zijn tijd best welkom. Even niets aan je hoofd en nergens aan denken. Alleen aan jezelf en met jezelf bezig zijn. Heb jij daar ook weleens behoefte aan, maar weet je niet zo goed hoe je hier vorm aan moet geven? Heb je dan weleens aan een stilte retraite gedacht?

 

Een stilte retraite

 

Een stilte retraite is een afzondering van je dagelijkse bezigheden en omgeving waarin je op zelfonderzoek gaat en op zoek gaat naar geestelijke oefening. Dit gebeurt meestal op daarvoor geschikte locaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klooster of een daarvoor speciaal opgericht retraitegelegenheid. Maar ook in de natuur kan dit prima plaatsvinden. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Onder leiding van een leider ga je dan vaak in een groep een aantal dagen diepgaand mediteren.

 

Je leeft het ritme van de natuur

 

Zo’n retraite biedt een uitgelezen kans om afstand te nemen en even niet meer paraat te hoeven staan en 24/7 bereikbaar te zijn. Mobieltjes en laptops laat je thuis en je bent los van het ouderschap, partnerschap en even geen werknemer. Je hoeft je niet aan je agenda te houden en leeft het ritme van de natuur.

 

Plezier maakt alles makkelijker

 

Er zijn verschillende manieren van stilte retraite mogelijk. Zo kan het solistisch, maar ook in groepsverband. Door in groepsverband ervaringen met elkaar te delen, krijgt je ervaring verdieping. Het kan inspirerend zijn om samen te mediteren, maar ook leuk. Inspirerend en leuk kunnen in deze context prima samengaan. Ontspanning en plezier zijn immers belangrijke grondleggers voor de gezondheid. Buiten dat maakt plezier alles altijd een stuk luchtiger en makkelijker.

 

Kom weer in verbinding met jezelf

 

Kijk daarom goed welke vorm van stilte retraite jou het meeste aanspreekt en kom weer even helemaal in verbinding met jezelf!