noord-holland

Zoek je nog een vakantie plekje, waar je lekker aan het strand kunt liggen en kunt genieten van de zee? Maar wil je eigenlijk niet te ver reizen? Dan is een vakantiehuisje in Noord Holland de perfecte oplossing! Want ook in ons eigen landje vinden we strand, zon, zee, duinen en prachtige natuurgebieden!

Uitrusten in een van de prachtige vakantiewoningen

Slapen aan zee is goed voor je gezondheid. Tijdens een vakantie aan zee neem je vaak de rust die je in je drukke dagelijkse leven niet neemt. Je ligt lekker aan het strand, je leest een boek, je neemt de tijd voor een heerlijke maaltijd of je komt tot rust als je lichaam fysiek gestimuleerd is na een wandel- of fietstocht door de natuurrijke omgeving. Je voelt de spanning zo van je afglijden. Daarnaast is de frisse lucht die je inademt aan de kust ook een stuk gezonder dan de lucht in de stad. Volgens de wetenschap kan dit komen door negatieve ionen in de lucht. Negatieve ionen helpen je een handje mee om zuurstof in je lichaam op te nemen. Daarnaast helpen deze ionen ook met het verminderen van stress door ons serotoninevoorraad op voorraad te houden. Het geluid dat de golven maken, de heerlijke ruis, zou ook behoorlijk ontspannend werken.

Activiteiten tijdens jouw vakantie

Er zijn ontzettend veel verschillende activiteiten die je kan oppakken tijdens jouw vakantie aan zee. Als je sportief bent, dan kun je aan zee verschillende watersporten doen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan hardlopen langs de kust, of een stevige wandel- of fietstocht door de duinen of het prachtige natuurreservaat. Hou je meer van culturele activiteiten? Ook dan zit je goed, en kun je een van de gezellige pittoreske dorpjes in de buurt opzoeken zoals Bergen, Schagen of Schoorl. Heb je meer plezier in de stad? Bezoek dan Haarlem, Amsterdam of Alkmaar. Je kunt in deze steden shoppen, uitgaan, naar de bios, en nog veel meer. Kom je met name voor je rust? Geniet van een goed boek en een lekker glas wijn van de natuur om je heen. Voor ieder wat wils!

Noord-Holland met kinderen

Tijdens een vakantie in Noord-Holland kun je gerust je kinderen meenemen. In de kop van Noord-Holland is super veel te beleven. Er zijn diverse sportvelden, speeltuinen en (subtopische) zwembaden. Natuurlijk kun je op het strand ook samen voetballen, frisbeen, of een balletje overslaan. Daarnaast kun je vanuit Den Helder de boot naar Waddeneiland Texel nemen waar je bijvoorbeeld naar de zeehonden kunt kijken. Welk kind vindt dat nou niet fantastisch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.