Een mooie hot tub is een geweldige toevoeging aan je tuin. Het geeft je heerlijke zomeravonden en maakt het zitten in je tuin tot iets bijzonders. Maar waar moet je rekening mee houden als je een hot tub hebt? We geven je graag een aantal tips over je hot tub, zodat je straks weet hoe de tub schoongehouden moet worden en je een paar handigheidjes hebt die je goed zullen uitkomen.

 

Investeer in kwaliteit

De beste hot tubs kosten natuurlijk wel het nodige. Een goedkope hot tub komt bepaalde zaken tekort ten opzichte van een wat duurdere. Dat heeft te maken met comfort, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Al die dingen gaan je na verloop van tijd tegenstaan als je erop beknibbelt. Dus mocht je de mogelijkheden hebben, zorg er dan voor dat je gaat voor kwaliteit. En datzelfde geldt ook voor de cover van de hot tub. De tub staat immers buiten en dus is het verstandig om ervoor te zorgen dat hij goed is afgesloten en dat je water door de cover warm gehouden wordt. Dat scheelt later immers weer in het opwarmen van de tub.

 

Hou hem goed schoon

Een schone hot tub is fijn voor iedereen die erin zit. Het schoonhouden van de hot tub geldt niet alleen voor een doekje langs het materiaal, het betreft ook de filters die je gebruikt. Een schoon filter zorgt ervoor dat het vuil uit het water wordt gehaald en dat je straks in een schoon bad zit. Wees ook regelmatig met het schoonhouden van je filter; vervang het filter regelmatig en je hoeft je er geen zorgen over te maken. Het water is schoon, het ziet er netjes uit en zorgt ervoor dat je zorgeloos in het water kan zitten.

 

Hou de temperatuur zo constant mogelijk

Het opwarmen van een hot tub kost veel energie. Of je nou een tub hebt die warm wordt dankzij een houtkachel, of eentje die gebruik maakt van het energienetwerk, het kost energie om ze op te warmen. En daarom is het verstandig om de tub altijd zo warm mogelijk te houden. Hiervoor kan je een goede cover gebruiken, die bedoeld zijn om de warmte zo lang mogelijk vast te houden. Dit zorgt ervoor dat de hot tub een stuk minder energie vraagt als je hem weer wilt opwarmen.

 

Zorg voor je gasten

Heb je gasten op bezoek? Ook zij willen vast even plaatsnemen in de hot tub en meegenieten van de heerlijke zomeravonden die je erin kan doorbrengen. Zorg er daarom voor dat je altijd handdoeken en eventuele zwemkleding hebt voor je gasten, zodat ze altijd zonder voorbereidingen bij je in kunnen stappen. Dit maakt het leven een stuk makkelijker en maakt van je hot tub echt iets bijzonders; wie er thuis niet eentje heeft, zal het erg leuk vinden om er eens een keer in te zitten bij een goede vriend. En wie zich goed voorbereidt, maakt de tub een stuk bereikbaarder.