Je wilt een verre rondreis naar Azië maken en twijfel tussen Japan en China. Allebei prachtige landen, maar waar gaat je keuze naartoe? Een lastig beslissing waar deze pagina je bij helpt. Hieronder vind je per bestemming wat je er kunt zien en doen. Baseer je keuze op wat je van een bestemming verwacht en wat de bezienswaardigheden zijn.

Rondreizen door China

Tijdens een rondreis door China maak je kennis met onder andere de volgende bezienswaardigheden:

  • Beijing. In Beijing, ook wel Peking genoemd, kun je naar de Verboden Stad. Dit keizerlijke paleis was lange tijd voor iedereen verboden behalve de keizer en zijn familie. Tegenwoordig is het opgesteld en je kijkt er je ogen uit!

  • Hong Kong. Deze stad is eigen een kolonie van Groot-Brittannië. Je vindt hier ontelbare hoge wolkenkrabbers en grote shoppingmalls. Ga een treintje naar Victoria Peak voor een adembenemend uitzicht of vaar met de ferry door de haven.

  • Chinese Muur. Natuurlijk mag dit fenomeen niet ontbreken tijdens jouw rondreis door China. Vraag aan een reisbureau China naar de beste plekken om deze muur op een rustige manier te bezichtigen zonder dat je tussen massa’s aan toeristen loopt.

  • Xi’An. Ooit weleens gehoord van het terracotta leger? Dat vind je in Xi’an! Een boer ontdekte in 1974 dit ondergrondse leger aan beelden van Chinezen. Sindsdien zijn nog veel meer beelden opgegraven en kun je deze archeologische vondsten uit een ver verleden met eigen ogen zien. 


China heeft nog veel meer bezienswaardigheden in petto. Hierbij kun je denken aan het Zhangjiajie National Forest Park, Shanghai, Hangzhou en Datong.

Rondreizen door Japan 

Tijdens een rondreis door Japan maak je kennis met onder andere de volgende bezienswaardigheden:

  • Tokyo. Dit is de hoofdstad van Japan met 13 miljoen mensen die in deze stad hun thuis hebben. Je raakt bedolven onder de indrukken, want Tokyo is een drukke en enigszins chaotische stad. In Tokyo kun je wandelen door winkelstraten vol felle reclameborden, naar Japanse tuinen gaan en diverse markten bezoeken. Het bekendste punt van Tokyo is de Tokyo Tower, een originele rode toren.

  • Hiroshima. Een stad die grotendeels verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog door bombardementen. De hele stad was platgeslagen op één gebouw na: het Genbaku Domu. Dit gebouw is beschadigd maar staat nog overeind. Bezoek dit punt en ontdek hoe Hiroshima is opgekrabbeld.

  • Mount Fiji. Deze vulkaan is de hoogste berg van Japan. Je kunt Mount Fiji beklimmen met een gids, maar de tocht is zwaar. Je kunt daarom ook naar één van de vele uitzichtpunten op de vulkaan. Vanaf deze uitzichtpunten kun je een foto maken met de kersenbloemen op de voorgrond en de vulkaan op de achtergrond.

    Japan kent nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden, zoals het pittoreske stadje Kyoto, de grote stad Osaka en het zonnige eiland Okinawa. Vraag advies aan een reisbureau Japan voor een groepsrondreis of een rondreis op maat.