Mensen die naar Ierland op vakantie willen voor een langere periode hebben verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan en daar een auto huren om verder mee rond te reizen. Als je zelf met je auto naar Ierland wil zijn hier ook nog mogelijkheden voor. Veel mensen zien de route naar Ierland toe met de auto al als een deel van hun vakantie en nemen hier dan ook langer voor de tijd. Dit zijn een aantal mogelijkheden wanneer je besluit met de auto naar Ierland te gaan. 

Via Engeland

Er gaat geen rechtstreekse ferry vanaf Nederland naar Ierland. Daarom is de meest gebruikelijke optie om een veerpont te nemen naar Engeland. Je kunt ervoor kiezen om de veerpont te nemen vanuit Nederland, maar ook vanaf België en Frankrijk gaan veerboten naar Engeland. Daarnaast kun je ook kiezen om gebruik te maken van de Eurotunnel die je naar Engeland zal brengen. De verschillende opties en opstapplekken hebben ook andere aankomstplekken in Engeland. Afhankelijk van waar je uit wil komen in Engeland is het dus verstandig om te kijken op welke plek jij besluit op te stappen. Hiermee moet je ook rekening houden met jou plannen voor de reis, wil jij zo snel mogelijk in Ierland zijn of ook nog door Engeland verschillende plekken bekijken?

Naar Ierland

Het snelst ben je in Ierland als je reist vanaf Holyhead, een kustplaats waarvandaan je de veerpont neemt naar Dublin. Deze veerpont gaat 8 uur per dag, en zet je dus gelijk af in de hoofdstad van Ierland. De veerpont zelf duurt ongeveer drie en een half uur. Daarnaast wordt verwacht dat je vaak een halfuur voor vertrek bij de veerpont bent om in te checken, let hier dus goed op. Er zijn ook andere mogelijkheden om vanaf Engeland in Ierland te komen. Er gaan ook veerboten van Liverpool naar Dublin, alleen doen deze er een stuk langer over dan de veerboot vanaf Holyhead. Tot slot zijn er nog meer veerdiensten die je kunnen brengen naar de verschillende plekken in Ierland. Het is dus van belang om eerst uit te zoeken wat je wil zien in Ierland en Engeland, en vervolgens kijkt welke veerdienst en mogelijkheden hierbij het beste aansluiten. 

Mocht je na het lezen van dit stuk toch besluiten voor autohuur in Ierland, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Hierbij is het verstandig om vooraf een auto te reserveren en hierbij goed de voorwaarde van door te lezen. Zo kan jij alsnog zorgeloos op reis in Ierland!