Met het mooie weer zijn ze niet uit het straatbeeld te denken, de cabrio’s. Deze auto wint elk jaar weer aan populariteit en dat is niet voor niks. Uit onderzoek blijkt al dat mensen die een cabrio rijden gelukkiger zijn dan mensen die een normale auto rijden. Een cabrio ziet er mooi uit en menig mens is dan ook jaloers wanneer een cabrio voorbij komt. Het lijkt op de ultieme manier van ontspannen, waarmee je tijdens het rijden toch onderdeel van de natuur kan voelen. Een cabrio kan je kopen vanaf lage prijzen, maar er zijn natuurlijk ook super luxe varianten te vinden. Als je zelf een keer wil genieten van het comfort van een cabrio zou je natuurlijk ook kunnen overwegen om er eentje te huren. Goedkoop auto huren kan tegenwoordig steeds makkelijker waardoor dit voor iedereen toegankelijk wordt. Toch zijn er wel degelijk ook nadelen aan deze auto. Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

Hardtop of softtop

Een cabrio kan twee type daken hebben. Een softtop dak heeft een echte cabrio uitstraling en geeft je ook gelijk dit gevoel. Hij is daarnaast lichter dan een hardtop. Echter is dit dak wel gevoeliger voor inbraak en heeft deze ook geregeld onderhoud nodig. Een hardtop is minder onderhoudsgevoelig en biedt ook betere bescherming in geval van een ongeluk. Wel heb je in deze auto minder ruimte voor bagage en lijkt de auto meer op een normale auto, wat natuurlijk niet echt het gevoel is dat je wil hebben als je een cabrio rijd. 

Prijs

Het aanschaffen van een cabrio is duurder dan die van een normale auto. Toch vallen deze extra kosten mee, afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeuren natuurlijk. Er zijn verschillende variaties voor het dak, waar de prijs dan ook sterk van afhangt. Een voordeel is ook dat het rijden van een cabrio zelf niet duurder is dan rijden in een normale auto. 

Onderhoud

Afhankelijk van je type dak heb je dus meer of minder onderhoud aan je auto. Je zal het dak regelmatig moeten schoonmaken en ook eens in de paar jaar moeten impregneren. Deze kosten komen bovenop de prijs. Een cabrio of auto huren heeft als voordeel dat je niet zelf hoeft op te draaien voor het onderhoud van de auto.