Iedereen is wel eens toe aan een weekendje weg. Zeker na een lange week en het gevoel dat je echt in de sleur van je dagelijkse bezigheden zit. Sommige mensen realiseren zich niet dat ze toe waren aan zo’n weekend weg, totdat ze daadwerkelijk weg worden getrokken uit hun dagelijkse leven. Niet is daarom fijner dan een weekendje weg met de auto naar een van je favoriete steden. Echter is het vaak een lastig iets om te bedenken waar je heen wilt. Om deze keuze makkelijker te maken en die zorg alvast van je weg te nemen, zal dit artikel enkele steden bespreken waar je heerlijk een weekend kan vertoeven. 

Maastricht

Ons verre stadje in het zuiden is voor velen een favoriete bestemming als het gaat om een weekendje weg. Niet alleen de weg ernaartoe geeft je het gevoel dat je op vakantie gaat. Ook de stad zelf heeft een andere uitstraling dan de hedendaagse Nederlandse steden. Natuurlijk kan dit te maken hebben met het feit dat dit stadje zo dicht bij Duitsland en België ligt, waardoor het daarvan enkele invloeden heeft opgedaan. Hoe dan ook is Maastricht een veelzijdige stad waar jong en oud zich kan vermaken. Zo kent het verschillende musea en biedt het Vrijthof de uitgelegen kans om heerlijk te genieten van verschillende monumenten en restaurants. Ook vinden hier zomerconcerten plaats van onder andere André Rieu, dus geen reden om niet naar dit stadje af te reizen.

Groningen

Een andere stad die ervoor zorgt dat je helemaal tot rust kan komen is Groningen. Een auto huren is hiervoor geen overbodige luxe aangezien het stadje niet bepaald in de buurt is voor de meeste Nederlanders. Echter als je dan na een lange rit bent aangekomen in deze stad, zal je direct kunnen genieten van de kleinschaligheid en gezelligheid van de stad. Dit biedt natuurlijk een geheel andere sfeer dan een van de randsteden zoals Amsterdam. In Groningen kan je namelijk tot rust komen en eventueel zelfs een bezoekje brengen aan de Wadden. Naast de Wadden is Vesting Bourtange een fort uit de zestiende eeuw die zeker het bezoeken waard is. Dit fort is namelijk omhuld door groen in de vorm van een ster. 

Keulen

Als laatste is Keulen een optie waar je misschien niet zo snel aan zal denken, maar die door velen enorm wordt gewaardeerd. Deze stad zorgt namelijk zeker in de wintermaanden gegarandeerd voor een geslaagd weekend weg. In de winter zal de hele stad voorzien zijn van kerstverlichting en zal er een kerstmarkt aanwezig zijn waar je u tegen zegt. Daarnaast heeft de stad heerlijke eettentjes en genoeg monumenten om te bekijken. Denk hierbij aan de Dom en het Ludwig museum.