Tsjechië, niet meteen het eerste land waar je als eerste aan zult denken bij een lekkere zonvakantie. Toch heeft het meer zonuren en rustplaatsen dan je denkt en is het hét perfecte vakantieland om eens een uitzondering voor te maken. We beschrijven hieronder de vele redenen.

  • Goede bereikbaarheid

Allereerst is het land super goed bereikbaar op elke willekeurige manier. Velen kiezen al snel voor een vakantie met de auto, aangezien de wegen en de afstand super goed te doen zijn en je zo makkelijk jezelf kunt verplaatsen tussen de vele bergdorpjes, maar ook met het vliegtuig is, bijvoorbeeld, de hoofdstad al super makkelijk en snel te bereiken. Met een directe lijnvlucht vanuit Nederland bereik je jouw bestemming al in anderhalf uur! 

  • Vele vakantiemogelijkheden 

Het leuke is dat je in dit land het hele jaar terecht kunt om tot je rust te komen. Tsjechië is niet alleen geliefd bij de zomerse vakantieganger en de cultuurliefhebber, ook voor de wintersport biedt het vele mogelijkheden en biedt het met zijn vele gebergtes het echte winterse plaatje! 

  • Stabiele temperatuur

Doordat de Tsjechische bergen niet al te hoog zijn, geeft het de temperatuur niet de mogelijkheid enorm te dalen in de winter. Met aan de andere kant de invloed van de zee, worden zware buien en hevige stormen buiten gehouden en biedt het het hele jaar door een perfecte gematigde temperatuur. 

  • Kamperen

Door zijn prachtige natuur en zijn oude culturele aanbod is het enorm leuk om weer een helemaal back-to-basic te gaan. Het land biedt enorm veel campings en mogelijkheden voor knusse verblijfplaatsen. Camping Tsjechië in Januv Dul is bijvoorbeeld zo’n echte aanrader met vele verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het ouderwetse tentje opzetten, het kamperen in een vouwwagen of het rustig kunnen genieten in je luxe vakantiewoning. 

  • Wijn

Wijn is echt een ding wanneer je een bezoekje brengt aan Tsjechië, al zou je dit niet meteen benoemen als een echt wijnland. Toch worden er al honderden jaren de meest heerlijke wijnen geproduceerd. Jaarlijks zijn er vele wijnfeesten te vinden in de sferen van oude folklore, waarin je je meteen waant in de Middeleeuwen. 

Bron: Camping Tsjechië